Ana içeriğe atla

İzmir'de Yemek

İzmir'de yemek yenecek yerlerden önce İzmir'de yemek kültüründen bahsetmek gerekir. İzmirliler sebze aşığıdır. Her türlü zeytinyağlı sebze yemeğini kolayca bulabilirsiniz.

İzmir'de yemek denince ilk akla gelen boyoz ya da gevrek olur herhalde. Kumru da unutulmazlar arasında tabii ki.

İzmir'de Kahvaltı

  • Bornova'da Küçükpark civarındaki kafelerde güzel ve oldukça uygun fiyatlara kahvaltı tabakları mevcut. Birçok kafe kahvaltı için birbirleriyle yarışırlar. Küçükpark öğrenci bölgesi olduğundan fiyat da uygun olması gerektiği için müthiş kahvaltı beklemeyin, ama keyifli şekilde kahvaltı yapabilirsiniz. Sınırsız çay veren yerler mevcut. Ayrıca Küçükpark'ın köşesindeki Üniversiteliler pastanesinden poğaça böreğinizi alıp, oradaki kafelerde oturup çayınızı, portakal suyunuzu içmek kaydıyla kahvaltınızı edebilirsiniz.
  • Alsancak'ta Kordon'da, kahvaltı yerlerinin kalitesi yüksektir. Tabakta ya da köy kahvaltısı şeklinde 2 ayrı seçeneğe sahip oluyorsunuz. Son derece uygun fiyatlar olmakla birlikte, tabakta olan 7 lira, köy kahvaltısı 2 kişi 25 lira idi.  Kızarmış Hellim peyniri, gözleme, sigara böreği, tahin, pekmez, reçelli antep fıstıklı lor peyniri gibi son derece lezzetli yiyecekleri geniş kahvaltı menüsünde bulabilirsiniz. Tabi bunların hepsi aynı mekanda gelmiyor onu da belirteyim. Aklımda kalanlardan benim gitmiş olduğum Samis kafeden ve Şamdan kafeden de son derece memnun ayrıldım. İnşallah diğerlerini de fırsat buldukça denemeye çalışacağım. 
  • Bornova'ya 10 km kadar uzakta, Manisa yönünde Çiçekliköy mevkiinde de çok güzel kahvaltı edebilirsiniz. Fiyatlar biraz daha yüksek olsa da, çocuklu aileler için biraz daha uygun. Ağaçların altında kahvaltı keyfi daha bir başka oluyor. Köyüm restoranın kahvaltısının methini çok duymuş olsam da, gitme fırsatını pek bulamadım açıkçası. 
  • Güzelbahçe yolu üzerinde denize nazır şekilde kahvaltı etmek de çok keyifli oluyor. Zira yolu bana biraz uzak geldiği için uzun zaman önce gitmiş oldupumdan fiyatlarını hatırlamıyorum maalesef.

Yemek Yemek için Kaliteli Yerler


  • Bornova'da Küçükpark ve Süvari caddesi civarında yemek yemek için oldukça fazla yer mevcut. 5 liraya 4 çeşit yemek yenebilen yerlerdeki yemekler tam öğrenciye uygun olup oldukça iyidir.
  • Bornova Meydan'da Sevim Lokantasının yemekleri oldukça iyidir. Zaten orayı hemen herkes bilir.
  • Yine Bornova Meydan'dan Ata Durağına giderken sağda Ödemiş Köftecisinin köfte piyazı iyidir.
  • Tam Bornova Meydanın orta yerindeki kokoreç ve dönerciler iyidir. Buralar genelde gece bar çıkışında oldukça işlevsel olmaktadırlar.
  • Bornova Küçükparkta kime sorsanız gösterir adresinde Üniversiteliler pastanesi vardır ki o da öğrencilerin vazgeçilmezidir ( Hem ucuz hem kaliteli ).
  • Konak Meydandaki İşbankasının yanından Kemeraltına 100m kadar girince sağda Konak Şerbetçisi mevcut. Konak Şerbetçisinin taze meyve sularından geçerken bir bardak içmek ferahlık verir millete. Tam Konak Şerbetçisinin karşısındaki arada Tarihi Kemeraltı Lokantası vardır ki, ev yemeklerinde bence burası İzmir'in en iyisidir. Müthiş Hünkarbeğendisi vardır. Etli Aşçı tabağı biraz fiyatlı olsa da, tüm lezzetleri tadabilmeniz için idealdir. Öğlen saatinde orada olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde 2-3 ten sonra yemek bulamazsınız, pide lahmacun filanla idare edersiniz.
  • Çankaya'da Topçu ve Servetin Yeri restoranları son derece güzel Çöp Şiş yaparlar.
  • Kordonda Balık Pişiricileri mevcut. Denemek bir türlü mümkün olamadı maalesef.
  • Çankaya'da Dönerci Orhan, müthiş döner yapıyor, adeta ekmek arası biftek yer gibi, ama biraz fiyatı yüksek doğal olarak. 
  • Kemeraltında Ankara dönercisi (Çetinkaya) da döneri yedikçe yiyesiniz geliyor.
  • Bornova'da Manavkuyu'da Konyalı Restoran (Çorbası (Fovarim Kelle Paça), Pideleri ve Beyti sarma çok iyi) ve yanında Şanlıurfa EnRa Restoran (Başka yerde Acılı Ezmelerini bulamazsınız.), 
  • Alsancakta Can Yücel Sokak ta Salamaras (Soslu İtalyan Makarnası) yiyebilir, yanında şarabınızı içebilirsiniz. Çok da ekonomiktir.

Mutlaka Denenmesi gereken lezzetler

  • Konak Pier'de Mandolin kafe de Fesleğenli ayran, Mandolin special diye geçiyordu sanırsam.
  • Tarihi Kemeraltı lokantasında Hünkarbeğendi, yanına türlü tava benim favorim. Aşçı tabağı söyleyip 4 ya da 5 çeşit et yemeğinin aynı anda tadına bakma fırsatı da değerlendirilebilir. Aşçı tabağı sebze yemekleri için de geçerlidir. Enginar dolması da mükemmel ötesi.
  • Konak Şerbetçisinde Karadut suyu.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arkalı Önlü Yazdırma

Yazıcıdan çıktı alırken kağıt israfını önlemek, çok kağıt taşımamak gibi sebeplerle arkalı önlü çıktı almak istiyorsanız teknik şudur: Kağıdın yazdırılan kısmını ve yönünü tespit etmeniz gerekir ki daha sonra yazdırılan kağıtları tekrar yazıcıya koymanız gerekecek. Kendi yazıcınızda bunu anlamak için boş (ya da gereksiz) bir kağıdın bir köşesine kalemle işaret koyun ve herhangi bir deneme sayfası yazdırın, ardından sonuca bakın.  Bendeki yazıcının (Samsung ML-1610) özellikleri şu şekilde: Kağıdın yukarı bakan kısmına yazdırıyor.  Kağıdın üst kısmı içerideki kısım oluyor. Yazdır (Print) dedikten sonra Subset değeri önce odd (tek) sayfalar yazdırılır. Çıkan kağıtlar sırası hiç bozulmadan, (Toplamda tek sayıda sayfa varsa en sonuncu sayfa kenara alınmalı!!!) boş yüzeyleri görünecek şekilde ve kağıdın üst kısmı içeride olacak şekilde yerleştirilir. (Sizde yerleşim farklı olabilir buna dikkat.) Yazdır (Print) dedikten sonra Subset değeri even olanlar Ve REVERSE (TERS) seçeneği

HP notebook fn tuşu iptal etme

Eğer siz de benim gibi fonksiyon tuşlarını (F1, F2, .... , F12) çok kullanan birisiyseniz ve hp notebookunuz ile sürekli olarak fn tuşuna basmanız gerekiyorsa, sorunun çözümü oldukça basit. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp f10 tuşu ile bios ayarlarınıza girin. System configuration sekmesinden Active Keys seçeneğini disabled konumuna getirin. Kayıt edip çıkın. İşlem tamamdır.

dünyada kaç tane gerizekalı var

Dünyada kaç tane gerizekalı var şeklinde bir soruya ne söylenebilir ki? Ama aslında internetin geleceği bu soruya cevap bulabilecek şekilde kurgulanmış olacak. Saçma bir soru gibi görünse de, bu sorunun cevaplanması için internet kullanan kişilerin bilgilerinin tutulması ve yazdıklarının anlaşılması gereklidir. Bunun için mevcut teknoloji yeterli değildir. Eğer ki semantik web ya da benzeri bir mimari kullanılarak indexleme sistemleri oluşturulursa, ancak bu sayede bu sorunun cevabı yaklaşık olarak da olsa bulunabilir. Sonuç olarak, önemli olan dünyadaki gerizekalı sayısı değil, akıllı insanların sayısıdır :P Bu yazı aslında, google indexlenmesinin ne kadar hızlı olabileceğini bir arkadaşa ispatlamak amacıyla idi. Yazının yazılması ile indexlenmesi arasında 2 dakika bile geçmedi, hem de ilk sırada :) Detayları bende saklı. ;)