Ana içeriğe atla

Arkalı Önlü Yazdırma

Yazıcıdan çıktı alırken kağıt israfını önlemek, çok kağıt taşımamak gibi sebeplerle arkalı önlü çıktı almak istiyorsanız teknik şudur:

Kağıdın yazdırılan kısmını ve yönünü tespit etmeniz gerekir ki daha sonra yazdırılan kağıtları tekrar yazıcıya koymanız gerekecek. Kendi yazıcınızda bunu anlamak için boş (ya da gereksiz) bir kağıdın bir köşesine kalemle işaret koyun ve herhangi bir deneme sayfası yazdırın, ardından sonuca bakın.  Bendeki yazıcının (Samsung ML-1610) özellikleri şu şekilde:
  • Kağıdın yukarı bakan kısmına yazdırıyor. 
  • Kağıdın üst kısmı içerideki kısım oluyor.

Yazdır (Print) dedikten sonra
Subset değeri önce odd (tek) sayfalar yazdırılır.
Çıkan kağıtlar sırası hiç bozulmadan, (Toplamda tek sayıda sayfa varsa en sonuncu sayfa kenara alınmalı!!!)
boş yüzeyleri görünecek şekilde ve
kağıdın üst kısmı içeride olacak şekilde yerleştirilir. (Sizde yerleşim farklı olabilir buna dikkat.)
Yazdır (Print) dedikten sonra Subset değeri even olanlar Ve REVERSE (TERS) seçeneği seçilerek yazdırılır.
İşlem tamam.

En garanti yöntem ise kendi yazıcınızla birkaç deneme yanılma çıktısı ile kendi yönteminizi belirleyin ve mutlaka bir yerlere not edin, aksi takdirde her seferinde tekrar tekrar yöntem geliştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Kendi geliştirdiğiniz yöntemi de buraya yorum olarak yazarsanız daha da süper olur. ;)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
bendeki yazıcıda hp.uzun denemeler sonucu şimdi arkalı önlü yazdırabiliyorum:)sizin yönteminizle aynı şekilde.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HP notebook fn tuşu iptal etme

Eğer siz de benim gibi fonksiyon tuşlarını (F1, F2, .... , F12) çok kullanan birisiyseniz ve hp notebookunuz ile sürekli olarak fn tuşuna basmanız gerekiyorsa, sorunun çözümü oldukça basit. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp f10 tuşu ile bios ayarlarınıza girin. System configuration sekmesinden Active Keys seçeneğini disabled konumuna getirin. Kayıt edip çıkın. İşlem tamamdır.

dünyada kaç tane gerizekalı var

Dünyada kaç tane gerizekalı var şeklinde bir soruya ne söylenebilir ki? Ama aslında internetin geleceği bu soruya cevap bulabilecek şekilde kurgulanmış olacak. Saçma bir soru gibi görünse de, bu sorunun cevaplanması için internet kullanan kişilerin bilgilerinin tutulması ve yazdıklarının anlaşılması gereklidir. Bunun için mevcut teknoloji yeterli değildir. Eğer ki semantik web ya da benzeri bir mimari kullanılarak indexleme sistemleri oluşturulursa, ancak bu sayede bu sorunun cevabı yaklaşık olarak da olsa bulunabilir. Sonuç olarak, önemli olan dünyadaki gerizekalı sayısı değil, akıllı insanların sayısıdır :P Bu yazı aslında, google indexlenmesinin ne kadar hızlı olabileceğini bir arkadaşa ispatlamak amacıyla idi. Yazının yazılması ile indexlenmesi arasında 2 dakika bile geçmedi, hem de ilk sırada :) Detayları bende saklı. ;)